Hoe nu verder?

5 september 2019 0 Door Tim Stroeks

De PCT zit erop. Wat nu?

Na 134 dagen en met bijna 2500 mijl vanaf Mexico op de teller, loop ik op zondag 11 augustus mijn laatste mijlen over de Pacific Crest Trail. Het is vreemd om, na vier maanden waarin ik bijna iedere dag gewandeld heb, opeens gedaan te zijn met de trail en geen stap meer te hoeven zetten. Misschien nog vreemder is het om weer in een grote en drukke stad (Seattle) te zijn met een groot aantal mensen om me heen. Het leven na afloop van de Pacific Crest Trail en het terugkomen in de maatschappij is bijzonder en heeft zo zijn moeilijkheden en gewenningen, maar hier wil ik in een latere blog uitgebreider op terugkomen, wanneer ik hier ook meer van ervaren heb.  

Persoonlijke plannen

In deze blogpost wil ik jullie graag vertellen wat mijn plan is voor deze blog en voor mij persoonlijk de komende tijd. Met het bezoeken van de Pacific Crest Trail Days in Cascade Locks, net voordat ik terug naar Nederland vloog, is mijn enthousiasme voor de PCT en andere long-distance hikes alleen maar verder gegroeid. Met Jade, Little Skittle en PCP heb ik dit evenement bezocht en voorzichtig, zonder ons er echt al vast op te pinnen, hebben we uitgesproken om samen nog eens een long disctance hike te lopen: de Continental Divide Trail (CDT) zou zomaar eens kunnen gebeuren in 2021! Voor mij zou dit de tweede trail van de “Triple Crown” betekenen, terwijl het voor de anderen de voltooiing van de “Triple Crown” zou kunnen worden: PCP heeft de Appalachian Trail (AT) in 2017 gelopen, Jade en Little Skittle willen de AT volgend jaar in 2020 lopen. 

Voor mij zelf staat de AT nog niet op de planning, aangezien ik voor de voor de rest van 2019 en de eerste helft van 2020 een andere uitdaging heb. Nog geen twee weken vanaf mijn vlucht terug naar Nederland, begint voor mij namelijk de introductieweek van de master waarvoor ik me heb ingeschreven in Leeuwarden. Ik mag dus vanuit de absolute vrijheid die ik op de trail ervoer meteen weer terug de schoolbankjes in, wat denk ik niet per se een gemakkelijke overgang zal worden. Ik kijk er echter ook naar uit om meteen weer een nieuwe uitdaging aan te gaan en misschien zorgt deze vlugge nieuwe focus en dit nieuwe doel juist ook voor een redelijk vloeiende overgang zonder echte “post-trail depressie”, waar veel thru-hikers mee te kampen schijnen te krijgen. 

Ondertussen heb ik mijn eerste lesweek er al bijna weer opzitten na een vrij hectische eerste twee weken in Nederland. Ik ben slechts een paar dagen thuis in Zuid-Limburg geweest voordat ik opnieuw op pad ging naar Leeuwarden om een aantal studentenkamers te bezichtigen voor het komende jaar en de introductieweek bij te wonen. Gelukkig is het allemaal vrij snel rondgekomen met een kamer, waardoor ik ondertussen ben gesetteld in Leeuwarden aan de andere kant van Nederland.

De blog

Wat betreft de blog heb ik het plan om deze te blijven onderhouden. Ik heb schrijven altijd leuk gevonden en hoewel ik tijdens de Pacific Crest Trail niet altijd zin had om aan het einde van een lange dag nog een verslag te schrijven, heb ik toch vooral genoten van het schrijven over en delen van mijn PCT-hike. Hoewel de Pacific Crest Trail pas net achter me ligt, mis ik de trail en alles eromheen nu al, wat een extra reden is om deze blog te blijven maken. Op die manier hoop ik toch op een bepaalde manier betrokken te blijven in het wereldje en mijn enthousiasme te blijven voeden met nieuwe blogposts over hiken. Hoewel ik op dit moment niets beloof over een vaststaand, periodiek regime om mijn blogs te uploaden, is het zeker mijn plan regelmatig blogposts online te blijven zetten. Voor de komende tijd is er in ieder geval nog inspiratie zat en er zitten verschillende ideeën voor blogposts in de pijplijn: van geartalk tot een terugblik op de PCT, maar ook algemenere zaken over thru-hiken zullen langskomen. 

Q&A

Ter afsluiting van dit artikel, wil ik jullie laten weten dat ik, bij genoeg animo, een Q&A-post wil schrijven waarin ik jullie vragen beantwoord. Je kan alles vragen wat je wil weten over bijvoorbeeld mijn PCT-hike, andere hikes die ik gedaan heb, de blog, de master en allerlei andere zaken. Als je vragen hebt, zie ik ze graag komen. Je kunt ze me doorgeven door hieronder te reageren, via het contactformulier de vragen door te sturen of mij een DM te sturen op Instagram via @timstroeks. Als er genoeg vragen binnenkomen, zal ik een Q&A maken waarin ik deze vragen beantwoord voor iedereen. 

Ik hoop van jullie te horen en bedankt voor het lezen!

Tim “Davy Jones” Stroeks